Isoleren van een schuin dak

Datum: 02-11-2015

Tegenwoordig zijn de meeste huizen vrij goed geïsoleerd. Toch is dit niet voor iedere woning het geval. Heeft u een schuin dak dat nog niet geïsoleerd is? Dan hebben wij een aantal tips voor het aanbrengen van isoleermateriaal. Zo kunt u stookkosten besparen. Handig met de winter voor de deur!

Isolatiematerialen

Isoleren schuin dakGlaswol of steenwol zijn één van de beste isolatiematerialen. Steenwol wordt voornamelijk gebruikt bij vloeren of tussenwanden. Bij een schuin dak wordt meestal voor glaswol gekozen. Dit omdat het licht en makkelijk in vorm te brengen is. Ook blijft het materiaal goed klemmen, wat handig is op een schuin oppervlakte. Glaswol is niet brandbaar, dus er zullen ook geen giftige stoffen vrijkomen in geval van brand. Voor u het isolatiemateriaal aanbrengt, maakt u allereerst een regelwerk. Dit zijn latten die u horizontaal op de draagconstructie kunt bevestigen. Houd tussen de latten ongeveer 30 centimeter afstand.

Nu kunt u de stukken glaswol plaatsen. Let hierbij op dat glaswol zeer kan irriteren. Doe dus altijd handschoenen aan als u met dit materiaal werkt. Ook een veiligheidsbril en mondkapje raden we sterk aan. Glaswol is in verschillende diktes verkrijgbaar, kijk hiervoor naar de ruimte tussen het regelwerk en het dak. Nu kunt u het glaswol op maat snijden. Daarna schuift u het glaswol achter het regelwerk, totdat het hele dak bedekt is. Nu is uw schuine dak geïsoleerd!

Komt u er toch niet uit, of wilt u het isoleren liever aan een vakman overlaten? Bel dan dakdekker spoed. Wij helpen u graag!

Terug naar het overzicht