Dakbedekking plat dak

Datum: 22-10-2015

Wij zullen u wat informatie geven over drie typen dakbedekking geschikt voor een plat dak, namelijk bitumen, EDPM en PVC.

  • Een bitumen dakbedekking is al jaren de meeste gekozen optie voor op een plat dak. Dit materiaal ontstaat tijdens het verwerken van aardolie. Het materiaal kan sterk verkleuren door de zon. Als er bepaalde kunststoffen in verwerkt zijn kan het zijn dat het beter tegen UV-straling kan. Bitumen is dan in verschillende kleuren te verkrijgen. Het zal ongeveer 20-25 jaar meegaan.
  • EDPM lijkt op het eerste gezicht op bitumen. Het materiaal heeft echter wel andere eigenschappen. Zo kan EDPM goed tegen UV-straling, zure regen en temperatuurverschillen. Ook is het materiaal erg elastisch. De verwachting is dat EDPM ongeveer 35-40 jaar zal meegaan.
  • Als laatste PVC. Dit materiaal gaat ongeveer 25 jaar mee. Het is in tegenstelling tot bitumen ook verkrijgbaar in het wit, wat uw huis relatief koel zal houden in de felle zon. PVC wordt bevestigd zonder het gebruik van branders. Dit betekent dat het bijvoorbeeld ook in de buurt van riet geplaatst kan Plat dak dakbedekkingworden.

Heeft u nog vragen over dakbedekking voor een plat dak? Of wilt u een afspraak maken om dakbedekking te komen plaatsen? Bel dan 085 4320206.

Terug naar het overzicht